Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı

Maraş’taki depremler nedeniyle Türkiye, Suriye ve Rojava’da hayatını kaybedenler için Kürdistan Bölgesi’ndeki 3 bin 500 camide gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından depremzedelere yardım kampanyasına çağrı yapıldı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı

Maraş’ta 6 Şubat günü meydana gelen ve Türkiye, Suriye ile Rojava’da binlerce insanın yaşamını yitirdiği depremlerin ardından Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm camilerde bugün Cuma namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı Sözcüsü Nebez İsmail, Kürdistan Bölgesi’ndeki 3 bin 500 camide cenaze namazı kılındığını söyledi.

Başkent Erbil’in en büyük camisi olan Celil Xeyat Camii’ndeki namaza Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Piştivan Sadık, Erbil Valisi, Erbil Valisi Omid Xoşnav, Türkiye’nin Erbil Başkonsolos Yardımcısı, çok sayıda hükümet yetkilisi ve vatandaş katıldı.

Celil Ceyat Camii imamı Irak Parlamentosu eski Başkan Yadımcısı Dr. Beşir Haddad, hutbesinde Türkçe konuştu. Hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Haddad, depremde ölenlerin şehid olduğunu söyledi.

Namazın ardından gazetecilere konuşan Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Piştivan Sadık, deprem nedeniyle Rojava, Suriye ve Türkiye’de hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Yaşananın çok acı bir felaket olduğunu belirten Sadık, “Kürdistan Bölgesi hükümeti felaketin hemen ardından tüm valilik ve özel idarelerde yardım kampanyası başlatmıştır. Kürdistan Bölgesi bir çok ülkeden önce insani, dini ve ulusal bir hak olarak depremzedelere yardım elini uzatmıştır. Her ne kadar Kürdistan Bölgesi’nin imkanları sınırlı da olsa ancak bu yardımlar halkımızın duygularının ve yaşanan acıları paylaştığının göstergesidir” dedi.

Daha sonra konuşan Türkiye’nin Erbil Başkonsolos Yardımcısı da, Kürdistan Bölgesi’nin depremden hemen sonra çok hızlı bir şekilde yardım kampanyası kararı aldığını belirterek Kürdistan halkına teşekkür etti.

Erbil Valisi Omid Xoşnav da yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. Xoşnav, kampanyanın devam ettiğini ve Erbil halkının gösterdiği destekten ötürü teşekkürlerini iletti.

Xoşnav, dün akşam toplanan temel ihtiyaçların deprem bölgelerine gönderildiğini belirtti.