Koranavirüs salgını, 12 milyon göçmen çocuğu tehdit ediyor

Mülteci ve göçmen kamplarında yaşayan ve sayıları 12 milyonu bulduğu tahmin edilen çocuğun, koronavirüs salgını yüzünden büyük bir tehdit altında olduğu açıklandı.

Koranavirüs salgını, 12 milyon göçmen çocuğu tehdit ediyor

Uluslararası Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children), mülteci ve göçmen kamplarında yaşayan ve sayıları 12 milyonu bulduğu tahmin edilen çocuğun, koronavirüs salgını yüzünden büyük bir tehdit altında olduğu uyarısında bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, koronavirüsü bütün dünyada hızla yayılırken, gayri resmi göçmen kamplarında yaşayan savunmasız milyonlarca çocuğun ve ailesinin kaderleriyle baş başa bırakılamayacağı bildirildi.

Koronavirüs göçmen kamplarında hızla yayılabilir

Dünya genelinde sayıları 12 milyonu bulan çocuk göçmenlerle birlikte evlerini terk etmek zorunda kalan 70 milyona yakın kişinin kötü ve elverişsiz koşullarda yaşam mücadelesi verdiği kaydedilen açıklamada, aşırı dolu kamplardaki su, hijyen sorunlarının buralarda virüsün daha fazla yayılmasını tetikleyebileceği uyarısı yapıldı.

Açıklamada özellikle Suriye’nin idlib kentindeki kamplarda yaşayanların ciddi bir tehdit altında olduğu ve virüsün bu bölgede hızla yayılma tehdidi arz ettiği kaydedildi.

Açıklamada, sayıları 1 milyonu geçen göçmenle, dünyanın en kalabalık mülteci kamplarını barındıran Bangladeş ile dünyada göçmen nüfusunun dörtte birine evsahipliği yapan Sahra Altı Afrika’sının da özellikle ciddi tehdit altında olduğu belirtilerek, hükümetlere ve uluslararası mali kurumlara bu bölgeler için daha fazla yardımda bulunulması çağrısı yapıldı.

Euronews