İsrail gözünü Afrika'ya dikti

Afrika'nın yeraltı zenginliklerine göz diken İsrail Ruanda'da büyükelçilik açarak Afrika'daki elçilik sayısını11'e yükseltti.

İsrail gözünü Afrika'ya dikti

İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı Direktörü Yuval Rotem'in Orta Afrika'nın doğusunda yer alan Ruanda'nın başkenti Kigali'de büyükelçiliğin açılışına katıldığı belirtildi.

Afrika kıtasının yaşadığı açlık, fakirlik ve savaşları fırsat bilen İsrail'in, elinde bulundurduğu yüksek teknolojik veri ve güvenlik imkanlarıyla Afrika ülkelerini bir bir kendine bağlayarak, uluslararası alanda buradan Filistin davasına verilen desteği kesme ve bu coğrafyanın zenginliklerinden faydalanma gibi bir dizi hedef güttüğü belirtiliyor.

Buna karşılık, Afrika ülkeleri de tesis edecekleri her ilişki ile İsrail'in ileri güvenlik, teknolojik ve tarımsal bilgisini elde etme çabasına katkıda bulunmasını umut ediyor.

İsrail, diplomatik ilişkilerini genişletmek, şirketleri için yeni pazarlar oluşturmak ve Filistin'e verilen desteği kırmak üzerine şekillenmiş üç hedefle Afrika'ya açılmaya çalışıyor.

Netanyahu da daha önce yaptığı açıklamada, son dönemde İsrail ile Afrika ülkeleri arasında gelişen ilişkilere işaret ederek, "Afrika'nın kalbine ulaşmaya çalışıyoruz." ifadesini kullanmıştı. Bu açıklamadan sonra özellikle Doğu ve Batı Afrika'da dört kez kıtayı ziyaret etti, Çad ve Gine ile diplomatik ilişkiler kurdu. (A.A)