Askeri Konsey: Beşir'i iade etmeyeceğiz biz yargılayacağız

Sudan'da gerçekleştirilen darbe sonucu yönetime el koyan Askeri Konsey, Devlet Başkanı Ömer El Beşir'i iade etmeyeceklerini, ancak Sudan'da yargılanabileceğini açıkladı.

Askeri Konsey: Beşir'i iade etmeyeceğiz biz yargılayacağız

Sudan'ın Geçici Askeri Konseyi Siyasi Komite Başkanı, bugün yaptığı açıklamada, devrik lider Ömer El Beşir'i iade etmeyeceklerini, ancak Sudan'da yargılanabileceğini söyledi.

"Askeri konsey olarak cumhurbaşkanını dış bir ülkeye teslim etmeyeceğiz," diyen Askeri Konsey Yetkilisi Ömer Zeynelabidin, el-Beşir'in ülkede yargılanabileceğini ve başka bir ülkeye teslim edilmeyeceğini belirtti.

Savunma bakanının ve içişleri bakanının silahlı kuvvetlerden olacağını söyleyen Zeynelabidin, bunun da güvenliği ve kamu düzenini sağlamak için olduğunu savundu.

Halktan orduyu desteklemesini isteyen Zeynelabidin, "Tüm halkın taleplerini destekleyeceğiz. Halkın taleplerini koruyacağız. Ancak, herhangi bir kaosa katı bir şekilde cevap vereceğiz. Çözümler protestocular tarafından tasarlanacak. İnsanlar tüm ekonomik ve politik sorunlara çözümler sunacabilecek. Hiçbir ideolojiyle gelmedik. Buraya Sudan halkına arzu ettikleri değişimi gerçekleştirme fırsatını sağlamak için düzeni ve güvenliği sağlamaya geldik. İktidar dizginlerini elinde tutma hırsımız yok." İfadelerini kullandı.

Zeynelabidin, "ABD yaptırımlarını kırmak için çalışacağız" ifadesini sözlerine ekledi. (İLKHA)