Katil rejiminin saldırılarına rağmen Gazze'de eğitim devam ediyor
Gazze Şeridi'nde devam eden siyonist işgal saldırılarına rağmen, Gazze Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğiyle öğrencilerin yarı zamanlı olarak okula dönmeye başlaması, çocukların ve ebeveynlerin umutlarını yeniden yeşertti.
Siyonist terör rejiminin saldırı ve katliamlarını aralıksız sürdürdüğü Gazze'de her alanda mücadele devam ediyor.
Gazzeliler, saldırılar altındaki kentte, tüm imkansızlıklara rağmen çocuklara yönelik eğitimide sürdürmek için şartları zorlamaya devam ediyor.
Gazze'deki Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğiyle siyonist terör rejiminin saldırılarında harabeye dönen onlarca okul kapılarını öğrencilere açtı ve tüm okul seviyelerinden öğrencilere, kısmi eğitime dayalı, haftada üç gün, günde toplam iki saat Arapça, matematik, fen ve İngilizce gibi temel konularda dersler veriliyor
Enkazların içinde ders gören çocukların cıvıltılarının kendilerini mutlu ettiğini belirten bir Gazzeli “Öğretmenlerin arkasında harfleri, kelimeleri ve cümleleri tekrarlayan öğrencilerin sesleri, savaşa ve sürekli bombalamaya rağmen hayatın devam ettiğini, neşeli ve umutlu hissetmemizi sağlıyor. Savaş ve sığınma merkezlerine dönüştürülen okullardaki öğrencilerin yokluğu nedeniyle bu sesleri özledik. Kısmen de olsa eğitime dönme çabaları, tüm bir neslin kaybolmaktan kurtarılmasına ve eğitimin kesintiye uğramasının yarattığı boşluğun onarılmasına büyük katkı sağlıyor” dedi.
Kızını okula gönderen Gazzelilerden Hayat Abu Al-Enein, kızı Layan'ında (ilkokul 3. sınıf) önemli bir gelişme gördüğünü ifade ederek şunları dile getirdi: “Kızım okuldaki kesinti nedeniyle müfredatı unutmuştu ve bir ay önce düzenli olarak okula döndükten sonra harfleri ve kelimeleri okumayı öğrenmeye ve müfredatı hatırlamaya başladı. Siyonist israil işgalinin okulları hedef alması nedeniyle onu okula göndermeden önce çok tereddüt ettim. Ama faydasını gördüğümü ve daha fazla şey öğrendiğini fark ettiğimde cesaretlendim. Kızım artık okulu bekliyor ve akrabalarımızın ve komşularımızın çocuklarıyla birlikte gidiyor.”
Okula giden öğrencilerin görüntüsü, sokakların yıkımına, farklı mekanlara ve öğrencilerin zorlu koşullarına rağmen hayatın rutinine dönüşün bir parçası olarak şehrin sokaklarındaki insanlar için tanıdık hale geldi.