Hamas 'şer ittifakı'nın işgalcilerle yapacakları toplantıyı kınadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkı tehcire ve katliama maruz kalırken bazı Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarının işgal altındaki Filistin topraklarında işgal rejimi yetkilileriyle yapacakları toplantıyı kınadı.

Hamas 'şer ittifakı'nın işgalcilerle yapacakları toplantıyı kınadı

Hamas tarafından yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin her türlüsünün kabul edilemez olduğu bir kez daha dile getirildi.

Bildiride, bu tür toplantıların sadece işgalcilere hizmet ettiği, işgalci düşmanın Filistin halkına ve topraklarına yönelik saldırılarının yoğunlaşmasına yol açacağı, İslam ümmetinin genel tavrına ve çıkarlarına ters düştüğü kaydedildi.

Hamas, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşmalarına imza atan Arap ülkelerinden halklarının çıkarlarını göz önünde bulundurarak kararlarını gözden geçirmelerini, Kudüs ve Filistin konusunda üzerlerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmelerini istedi.

Şer ittifakı! Fas, BAE ve Bahreyn, ABD ve işgal rejimi ile bir araya geliyor

Siyonist rejim ve ABD dışişleri bakanları ile Mısır, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn dışişleri bakanlarının bugün işgal altındaki Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab bölgesinde bir araya gelmeleri bekleniyor.