Kandahar'da ABD'ye ait askeri araca bombalı saldırı

Kari Yusuf Ahmedi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kandahar Havaalanı yakınlarında ‘ABD’li işgalcilere’ ait olan bir aracın geçişi sırasından bomba patlatıldığını söyledi.

Kandahar'da ABD'ye ait askeri araca bombalı saldırı

Afganistan’ın güneyinde yer alan Kandahar vilayetinde bugün, ABD’ye ait bir aracın geçişi sırasında el yapımı bomba patlatıldı. Afganistan'da NATO çatısı altındaki Kararlı Destek Misyonu tarafından yapılan açıklamada, ölü veya yaralı olup olmadığı belirtilmedi.

DPA’ya konuşan Kararlı Destek Misyonu Sözcüsü, “Durumu değerlendiriyoruz, en kısa sürede daha fazla bilgi sağlayacağız” dedi.

Kandahar’daki üst düzey bir Afgan askeri yetkili, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, yabancı güçlerin bölgeyi kordon altına alarak Afgan güçlerini bölgeden uzak tuttuğuna değindi.

Taliban Hareketi, Kandahar’da meydana gelen patlamanın sorumluluğunu üstlendi.

Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kandahar Havaalanı yakınlarında ‘ABD’li işgalcilere’ ait olan bir aracın geçişi sırasından bomba patlatıldığını söyledi. Ahmedi, zırhlı araç yok edildiğini ve içindeki herkesin öldüğünü iddia etti.

DPA