Kanada’da İslamofobi ve ırkçılıkla mücadele kampanyası başlatıldı

Kanada’da İslamofobi ile mücadele, ırkçılığı reddetmek ve hoşgörüyü teşvik etmek için 'Herkes için Toronto' kampanyası başlatıldı

Kanada’da İslamofobi ve ırkçılıkla mücadele kampanyası başlatıldı

Müslüman karşıtı duygulara ve önyargılara karşı koymak amacıyla Kanada'nın Toronto kentinde "Herkes için Toronto" kampanyasının yeni bir aşaması başlatıldı.

Kampanya, British Middle East Eye web sitesinde yayımlanan bir rapora göre, Kanada'da büyüyen İslamofobi fenomeni hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Herkes için Toronto kamu bilinçlendirme girişimi 10 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlatıldı. Bununla Toronto şehrini ayrımcılığı ve ırkçılığı kınayan bir topluluğa dönüştürmek amacıyla Toronto sakinleri arasında diyalog ve tartışmayı teşvik etmeye odaklanıyor.

İslam'ı tanıtmak

Kampanya, insanları İslam hakkında eğitmek için, öğretmenler için ilgili web sitelerine ve araçlara bağlantıların yanı sıra çocuklar ve yetişkinler için kitaplar da dahil olmak üzere bilgi kaynakları sağlamayı amaçlamaktadır.

Kampanya aynı zamanda İslamofobi ile karşı karşıya kalanlara destekleyici bilgiler sağlıyor ve Müslüman kuruluşlara katılmak isteyenler için fırsatlar sunuyor.

İslamofobi

Bu programa katılan bir Toronto sözcüsü MEE'ye şunları söyledi: "İslamofobi, şehrimizde kaydedilen nefret suçlarından biri olmaya devam ediyor.

2016 yılında çok sayıda Suriyeli mülteci Kanada'ya kabul edildi ve Kasım 2015 ile Şubat 2016 arasında 25.000 Suriyeli mülteci yeniden yerleştirildi.

Ontario Göçmen Hizmetleri Konseyi ve Kitlesel Azınlık örgütleri tarafından 2016 yılında yapılan bir ankete göre, Ontaryalıların sadece üçte biri İslam hakkında olumlu bir izlenim ifade ederken, yarısından fazlası şiddeti teşvik etmek için baskın doktrin olarak düşündüğünü ve onu diğer dinlerden farklı olarak değerlendirdiklerini söylediler.

Ankette, "Bu duygular ve ön yargılar İslam'ın kabulüyle bağlantılı olduğu Ontario'daki Suriyeli mültecileri etkiliyor" denildi.

Son olarak, Kanada Senatosu Komitesi tarafından hazırlanan bir raporda, İslamofobinin Kanada toplumunda "yerleşik" olduğu ve başörtüsü takan kadınların en savunmasız olduğu düşünüldüğü tespit edildi.

Nefret suçları ve İslamofobi

Kanada Senatosu Daimi İnsan Hakları Komitesi tarafından hazırlanan bir rapora göre, aşırı sağcı ve Müslüman karşıtı nefret gruplarının sayısı ve nefret olayları artıyor.

Kanada İstatistikleri, geçen yıl Kanada'daki Müslüman topluluklara karşı polise bildirilen nefret suçlarının yalnızca 2021'de% 71 oranında arttığını ve 100.000 Müslüman başına ortalama sekiz olay olduğunu bildirdi.

Kaynak: Arabi Post