Japonya'da uçak ve tren seferlerine, kar engeli

Japonya’da etkisini arttıran şiddetli kar yağışı nedeniyle 220 uçuş ve 130 tren seferinin iptal edildiği öğrenildi. Olumsuz hava şartlarının 14 Ocak'a kadar sürmesi bekleniyor.

Japonya'da uçak ve tren seferlerine, kar engeli

Japonya, yoğun kar yağışı nedeniyle 200'den fazla uçak seferi ve 427 tren seferinin askıya aldı.

Japonya'nın kuzey kesiminde etkisini gösteren soğuk hava dalgası ve şiddetli kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Japon medyasında yer alan bilgilere göre ülkenin kuzeyindeki bazı bölgeleri vuran yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda ciddi aksamalar oldu. Ayrıca demiryolu raylarında biriken kar nedeniyle de 427 tren seferi durduruldu.

Şu anda, kar yağışı sırasında elektrik hatlarının kopması nedeniyle, kuzeydeki Hokkaido vilayetinde yaklaşık 1.350 evin elektriğe erişimi yok. Yetkililer, hasarlı hatların onarımı için çalışmaya başladı.

Japonya'nın bazı kuzey bölgelerinde, geçen gün 70 cm'ye kadar kar yağdı. Ülkede ayrıca şiddetli rüzgarlar da etkili oldu.

Olumsuz hava şartlarının 14 Ocak'a kadar sürmesi bekleniyor.
GEÇEN HAFTADAN BERİ ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
Japonya'nın kuzey ve batı kesimlerinde geçtiğimiz hafta etkisini göstermeye başlayan şiddetli kar yağışı nedeniyle birçok uçuş iptal edilmiş, bazı hızlı tren seferlerinde de gecikme yaşanırken, kardan etkilenen bölgelerdeki otoyollarda trafik akışı aksamıştı.