İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması Bangladeş'te protesto edildi

Bangladeş’in başkenti Dakka’da İslami partiler ve Cemaat-i İslami Hareketi’nin çağrısı ile binlerce kişi, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını protesto etti.

Cemaat-i İslami’nin öncülük ettiği gösterilerde özelde başkent Dakka’da yoğun katılımlı gösteri düzenlendi. Ayrıca ülke genelinde 7 Temmuz Cuma günü, Cuma namazından sonra ülke çapında gösteriler düzenlendi.

Müslümanlara her türlü nefret eylemine karşı birlik çağrısı yapan göstericiler, Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemine izin veren İsveç hükümetini kınadı.

"İfade özgürlüğünün, başkalarının dini değerlerine zarar vermek anlamına gelmediğini" belirten göstericiler, İsveç ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

İslami partilerden oluşan bir grup, Dakka'da "Sommilito Islamic Dol Somuho" bayrağı altında bir başka miting düzenledi ve İsveç Hükümetinin Kur'an'ın yakılmasından dolayı koşulsuz özür dilemesini talep ettiler.

Partiler arasında Bangladeş Khilafat Andolan, Bangladeş Bhasani Cephesi, Pragatishil İslam Partisi, Bangladeş İmam Derneği’de bulunuyordu.

Başkentte düzenlenen mitinglerden sonra halk yürüyüş düzenleyerek, İsveç aleyhinde sloganlar atıp, Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını protesto ettiler.