'İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki barışı' kutladı

Yerel basında çıkan haberlere göre, bir İsrailli dün işgal altındaki Kudüs'te Suudi Arabistan'ın bayrağını sallayarak "İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki barışı" kutladı.

'İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki barışı' kutladı

Yerel basında çıkan haberlere göre, bir İsrailli dün işgal altındaki Kudüs'te Suudi Arabistan Krallığının bayrağını sallayarak "İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki barışı" kutladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı resmi twitter hesabında İsrailli vatandaşın Suudi bayrağını sallayarak Suudi Arabistan'ı ziyaret etmek istediğini gösteren bir video yayınladı.

İsrail vatandaşı, "Suudi Arabistan ile İsrail arasında barışın gerçekleşeceği konusunda iyimserim." dedi.

"Umarım yakında krallığı ziyaret edebilirim." diye de ekledi.

Video, resmi diplomatik ilişkileri olmayan İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki kamu bağlarının arttığı bir dönemde yayınlandı.

Bu ayın başlarında, Suudi kadın aktivist Suad el Şammari İsrail televizyonuna verdiği demeçte, "Suudilerin çoğunun" işgal devletini ziyaret etmek istediğini söyledi.

El Şammari İsrail devlet radyosuna verdiği röportajda, "İsrail ziyaret etmek muhtemelen pek çok Suudi, Körfez ülkesi ve Arap ülkesinin hayalidir." dedi.

Geçen ay, Suudi Blogcu Muhammed Suud Tel Aviv'in daveti sonrasında işgal altındaki Kudüs'ü gezdi. Benjamin Netanyahu'nun oğlu Yair ile bir araya geldi ve Mescid-i Aksa'nın kutsal alanını ziyaret etti ancak kendisine "hain" diyen Filistinli ibadet edenler tarafından hakarete uğradıktan sonra bölgeden kovuldu.

Middleeastmonitor / Habernas Çeviri