İŞİD ve eylemleri kime hizmet ediyor? / Abdullah Yolcu

Emperyalistlerin ve siyonistlerin zulümleri, İŞİD’e ve İŞİD’in İslam dışı eylemlerine göz yummanın mazereti olmamalı.

İŞİD ve eylemleri kime hizmet ediyor? / Abdullah Yolcu

Sri Lanka’da bazı kiliselere ve otellere yönelik düzenlenen saldırılarda 350’nin üzerinde kişi öldü. Lanetlenmesi gereken ve lanetlediğimiz bu saldırıları İŞİD üstlendi.

İslam, mabetlere ve ibadet amaçlı mabetlere gelmiş masum sivil kimselere saldırıları haram kılmıştır.

Bu saldırıların İslam ile bir alakası olmadığı gibi İslam’a ve Müslümanlara da bir faydası yoktur. Bilakis faydası İslam düşmanlarına iken, bütün zararları da İslam’a ve Müslümanlaradır.

Hal böyle iken, İŞİD böyle eylemleri neden yapıyor?

Bu konuda birkaç ihtimalden bahsedilebilir ama ben iki husus üzerinde duracağım.

Birincisi; bu örgütün ve eylemlerinin arkasında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap
Emirlikleri’nin olduğudur. Bir İngiltere projesi ve sonradan devamı ABD’nin isteği olan Vahhabiliği ve tekfirciliği İslam Alemi’ne yayan ülkenin Suudi Arabistan olduğu ve şu anda söz konusu bu iki devletin açıktan israil ve ABD yanlısı politikaları, ilişki ve hizmetleri göz önünde bulundurulursa bu, uzak bir ihtimal değildir. İŞİD’in ve eylemlerinin arkasında Suudi Arabistan ve BAE var ise bu, dolaylı olarak ABD ve israile hizmettir.

İŞİD’in dünya üzerindeki varlığı, eylemleri ve İslam Alemi’nde oluşturdukları fitne ve özellikle Suriye ve Irak’ta sonuçları ABD/israil ve PYD/PKK’ye yaracak şekilde aldıkları pozisyon ve icra ettikleri rol, bu şüpheyi güçlendiriyor.

İŞİD’in eylem ve söylemleri sahada emperyalist planlara yararken, küresel zihin dünyasında da Batı’nın oluşturmak istediği İslamafobiya algısını besliyor. Ancak bu konuda elimizde kesin bilgi olmadığı için böyle bir şey söyleyecek durumda değiliz. Fakat şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; varlıkları, söylemleri ve eylemleri ABD, israil ile bunların İslam Alemi’ndeki taşeron örgütlerine ve algı operasyonu olarak İslamafobiya’ya yarıyor.

İkincisi; sahip oldukları din anlayışı ile, tarihteki Harici ekolünün devamı olduklarıdır. Bu din anlayışının en belirgin özelliği hamakattır. En tehlikeli tarafı ise, bu insanların bir araya gelerek silahlanması ve sahada din adına öne çıkmaları, aksiyoner olmalarıdır.

Neler yapabileceklerini tarihten hatırlayın.

İlmin kapısı Hz: Ali’yi nasıl tekfir ettiklerini, yakaladıkları sahabeleri nasıl kılıçtan
geçirdiklerini, hamile Müslüman kadınların karınlarını nasıl deştiklerini İslam tarihi
kaydetmiştir.

Müslümanlara bunları yapan sakat ve hastalıklı din anlayışı, cihad adı altında neler yapmaz ki....

İslam Alemi İŞİD ve benzeri grupları kendi içinde mahkum etmeli. Bunların
eylemlerinden beri olduğunu açık bir dille deklare etmelidir. Yeni Zelanda’daki katliama gösterilen tepki, müslümanlar tarafından Sri Lanka’daki kilise saldırılarına da gösterilmelidir.

Emperyalistlerin ve siyonistlerin zulümleri, İŞİD’e ve İŞİD’in İslam dışı eylemlerine göz yummanın mazereti olmamalı.

İŞİD, varlığını bu şekilde sürdürüp, böyle eylemler yaptıkça İslam Alemi içeriden kan kaybetmeye ve aziz dinimiz İslam da lekelenmeye devam edecektir.

Abdullah Yolcu / Habernas.com