İşgalcilerin Şifa Hastanesi'ne yönelik kuşatması sürüyor

Siyonist işgal rejiminin, Gazze'nin batısındaki Eş-Şifa Tıp Kompleksi'ne (Şifa Hastanesi) insansız hava araçları (İHA) ve yoğun silah sesleri eşliğinde düzenlediği baskında şehid ve yaralananlar oldu.

İşgalcilerin Şifa Hastanesi'ne yönelik kuşatması sürüyor

Gazze şehrinin batısında yer alan ve Gazze Şeridi'nin en kapsamlı sağlık kuruluşu olan Şifa Sağlık Kompleksi, siyonist işgal rejimi sözde ordusu tarafından kuşatıldı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal tankları ve askeri araçları, yoğun ateş koruması altında aniden Gazze şehrinin batısındaki bölgelere girerek binlerce yerinden edilmiş, hasta ve yaralının bulunduğu Şifa Hastanesi'ni kuşattı, hastanenin bazı kısımlarını top mermileri ve İHA'lar ile hedef aldı.

Gazze Sağlık Bakanlığı "İşgalcilerin Şifa Tıp Kompleksi'ni bombalaması sonucu can kayıplarına ve yaralanmalara neden olduğunu" belirterek, "Şifa Hastanesinin genel cerrahi binası ve 8'inci binadaki acil bölümünde işgalcilerin bombalaması sonucu yangın çıktığını, pencerelere yaklaşan herkesin hedef alınması nedeniyle yaralıların hiçbirine ulaşılamadığını" belirtti.

Yerel kaynaklar, "İşgalcilerin Şifa Hastanesi civarındaki iki okulu kuşatarak yerinden edilmiş erkekleri tutukladığını" aktardı.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, işgal ordusunun, sabahın erken saatlerinden itibaren Şifa Hastanesi'ne tanklar, ağır silahlı askerler ve insansız hava araçlarıyla baskın düzenleyerek hastanenin içinde ateş açmaya başladığı, bunun yaralılar, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar arasında korku ve paniğe yol açtığı kaydedildi.

"İşgal ordusunun Şifa Tıp Kompleksi'ne baskın yapmasını en güçlü ifadelerle kınıyor ve bunu açık bir savaş suçu, uluslararası hukukun ihlali, uluslararası anlaşmaların ihlali ve insanlığa karşı suç olarak değerlendiriyoruz." ifadesi kullanılan açıklamada, sağlık personeli, yaralılar, hastalar ve yerinden edilenlerin güvenliği ile yaşamlarından tamamen siyonist rejim, ABD yönetimi ve uluslararası toplum sorumlu tutuldu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada ise bu yapılanların, savunmasız sivilleri hedef alarak herhangi bir askeri başarıya ulaşma konusundaki kafa karışıklığının ve umudun kaybolmasının bir ifadesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletlerin siyonist rejim ordusuna karşı harekete geçmemesinin, işgalcilerin Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım ve etnik temizlik savaşını sürdürmesine yeşil ışık yaktığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer ilgili uluslararası kuruluşlara, Gazze Şeridi'nde kalan tıbbi tesislerin korunmasına yönelik sorumluluklarını yerine getirmeleri ve işgalcilerin sağlık kuruluşlarına karşı işlediği suçları belgelemeleri çağrısında bulunuldu.