Terör rejimine 7 Ekim'den bu yana çoğunluğu 'soykırım ortağı' ABD'den olmak üzere 35 bin ton silah gönderildi

İşgalci siyonist terör rejimine Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana büyük çoğunluğu emperyalist ABD'den olmak üzere 35 bin ton silah ve mühimmat taşındığı ortaya çıktı.

Terör rejimine 7 Ekim'den bu yana çoğunluğu 'soykırım ortağı' ABD'den olmak üzere 35 bin ton silah gönderildi

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Israel Hayom gazetesinde yayınlanan haberde, 7 Ekim'den bu yana çoğu ABD'den olmak üzere çeşitli ülkelerden 300'den fazla uçak ve yaklaşık 50 gemiyle 35 bin ton silah ve mühimmatın Tel Aviv'e geldiği belirtildi.

Tel Aviv'in ana silah tedarikçisinin ABD olduğu ve olmaya devam ettiği, silah sevkiyatının küçük bir kısmının ise diğer bazı ülkelerinden yapıldığı kaydedildi.

ABD'nin söz konusu silah sevkiyatının Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren israil ordusuna açık desteğinin kanıtı olduğu ve aynı şekilde kuzey cephesinde Hizbullah'a karşı savaş hazırlığına da destek verdiği ifade edildi.

israilli üst düzey güvenlik yetkililerinin, Washington ile Tel Aviv hükümetleri arasında Gazze konusunda artan gerilim nedeniyle ABD'nin israil'e silah sevkiyatını yavaşlatma olasılığından endişe duyduğu kaydedildi.

İki taraf arasındaki anlaşmazlığın çeşitli konular etrafında döndüğü ancak bazı kaynaklara göre söylemlerdeki gerilimin ana nedeninin Başkan Joe Biden liderliğindeki ABD yönetimi ile Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki (işgalci) israil hükümeti arasındaki güven eksikliği olduğu aktarıldı.

Haberde ayrıca, israil'in, ABD'nin sadece silah değil Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde de desteğine muhtaç olduğu kaydedildi.