İşgalci İsrail'in savaş kabinesi esir takası ve İran'ın olası misilleme saldırısı gündemiyle toplanacak

İşgalci İsrail'de savaş kabinesinin Hamas'la ateşkes ve esir takası ile İran'ın olası misilleme saldırısı gündemiyle bugün toplanacağı belirtildi.

İşgalci İsrail'in savaş kabinesi esir takası ve İran'ın olası misilleme saldırısı gündemiyle toplanacak

The Times of Israel gazetesinin haberinde, savaş kabinesinin bugün yerel saatle 19.30'da toplanacağı ifade edildi.

Haberde toplantının, İşgalci İsrail'in ateşkes ve esir takası konularında Hamas'ın tutumuna ilişkin bir yanıt ve İran'dan olası misilleme saldırısı beklediği bir dönemde gerçekleştirileceği belirtildi.

İşgalci İsrail'in Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkedeki Tel Nof Hava Üssü’nü ziyaret eden Netanyahu, İran’ın olası saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şam’daki konsolosluk binasının hedef alınmasının ardından İran’ın İşgalci İsrail’e saldırıda bulunacağı ihtimali tartışılırken Netanyahu, ülkesinin savunma ve saldırı açısından tüm güvenlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduğunu iddia etti.

Netanyahu, İşgalci İsrail’in zor bir dönemde geçtiğini belirterek bir yandan Gazze'de tüm hızıyla süren saldırılara devam ettiklerini bir yandan da İsrailli esirlerin geri dönmesi için aralıksız çabalarını sürdürdüklerini söyledi.

İşgalci İsrail ve GKRY, İran'a olası bir saldırıyı simüle eden ortak tatbikat gerçekleştirdi

Öte yandan, İşgalci İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) hava kuvvetleri, İran'a yönelik olası bir saldırıyı simüle eden ortak tatbikat gerçekleştirdi.

İşgalci İsrail ordu radyosunun haberine göre, tatbikat son birkaç gün içinde yapıldı.

Haberde, "Tatbikat, İran'a yönelik bir saldırı üzerinde çalışmak için tasarlandı." ifadeleri kullanıldı.

İsrail Hava Kuvvetleri'nin Gazze Şeridi ve Lübnan'daki saldırılarla meşgul olması nedeniyle 6 ay önce tüm tatbikatları askıya aldığı ancak Tahran'ın tehditleri gölgesinde tatbikatlara yakın zamanda yeniden başladığı kaydedildi.