ABD güçleri, yüzlerce YPG'liye yeni silahlı eğitim başlattı

ABD Özel Kuvvetleri, Suriye'nin Haseke ilinde yüzlerce YPG'liye daha silahlı eğitim vermeye başladı

ABD güçleri, yüzlerce YPG'liye yeni silahlı eğitim başlattı

Suriye'de YPG'nin kontrolü altındaki bölgelerde varlık gösteren ABD güçleri, YPG'lilere silahlı eğitim vermeye devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD Özel Kuvvetleri, Fırat'ın doğusunda YPG üyelerine silahlı eğitim vermek amacıyla Irak üzerinden 70 askerini 28 Kasım'da Haseke'ye sevk etti.

Haseke'nin kuzeydoğusunda ABD'nin hava üssünün yer aldığı Rümeylan beldesine gelen ABD askerleri, burada 1 Aralık'ta yüzlerce YPG'liye silahlı eğitim başlattı.

Yaklaşık bir ay sürecek eğitimde, hafif, orta ve ağır silahların kullanımı, köylere baskın ve sızma yöntemleri uygulamalı olarak anlatılacak.

Eğitimin ardından YPG'lilerin bir kısmının Haseke'deki Şeddadi ilçesi ile Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası'na gönderileceği, geri kalan ise Rümeylan'da kalacağı öğrenildi.

DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon içerisinde yer alan ABD ve Fransa, Fırat'ın doğusundaki Haseke ve Deyrizor topraklarında YPG'lilere daha önce de çeşitli askeri eğitimlerle destek olmuştu.

Haseke'deki bazı ABD üslerinin yanı sıra Abdülaziz Dağı ve Spor Kompleksi bölgesi ile Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası bölgesi eğitim alanına dönüştü.