İşgalci İsrail'in ilhak planı Gazze'de protesto edildi

Gazzeliler, Siyonist İsrail yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını protesto etti.

İşgalci İsrail'in ilhak planı Gazze'de protesto edildi

Gazze'deki Birleşmiş Milletler Orta Doğu Özel Koordinatörlük Ofisi (UNSCO) önünde düzenlenen eylemde, ilhak planına tepki ifadelerinin yer aldığı dövizler taşındı.

Gösteriyi organize edenlerden Tarım Çalışma Komiteleri Birliği Üyesi Safa Ebu Said, eylemde yaptığı konuşmada, söz konusu planla, Filistin davasının "tehlikeli bir yol ayrımına" gireceğini, bu planın tüm Filistinlileri ciddi zorluklarla karşı karşıya getireceğini söyledi.

"Filistinlilerin varlığını hedef alan bu plan ve projelerle mücadele için gerçek anlamda ulusal birliğin sağlanması ve siyasi ayrılığın bitirilmesi gerekiyor." diyen Ebu Said, başta Ürdün Vadisi'ndekiler olmak üzere Filistinli çiftçilerin mücadelesinin desteklenmesi için harekete geçme çağrısında bulundu.

Fotoğraf: AA

Yine gösteriyi organize edenlerden Filistinli Çiftçilerin Yolu Hareketi Koordinatörü Saadeddin Ziyade de uluslararası toplumun İşgalci İsrail'in ihlalleri karşısında sessiz kalmasına tepki gösterdi.

AA