İşgalci İsrail Savunma Bakanı Gallant: Gazze'de 24 askerin öldürülmesi ‘güçlü bir darbe’

Siyonist Bakan Gallant, "Ülkenin dört bir yanından; kuzeyden, güneyden, her yerden gelen, 24 askerimizin öldürülmesiyle ilgili dün aldığımız acı haber, güçlü bir darbedir.”

İşgalci İsrail Savunma Bakanı Gallant: Gazze'de 24 askerin öldürülmesi ‘güçlü bir darbe’

İşgalci İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde 24 askerin öldürülmesini ‘güçlü bir darbe’ olarak nitelendirdi.

AFP'den aktardığı habere göre Gallant bugün yayınladığı video mesajda şunları söyledi:

"Ülkenin dört bir yanından; kuzeyden, güneyden, her yerden gelen, 24 askerimizin öldürülmesiyle ilgili dün aldığımız acı haber, güçlü bir darbedir.”

İşgalci İsrail Ordusunun Sözcüsü bugün Gazze Şeridi'nde 24 Siyonist İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Bu, İşgalci İsrail tarafının 27 Ekim'de Şeride kara saldırısının başlamasından bu yana ordu saflarında bir günde kaydedilen en yüksek ölü sayısı olarak kayda geçti.

Netanyahu yaptığı açıklamada “Savaşçılarımızı korumak için gerekli dersleri alıp elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Siyonist Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, mayınların patlaması sonucu binaların çöktüğünü belirterek, 24 askerin ölümüyle sonuçlanan olayın ayrıntılarının araştırıldığını kaydetti.

Arap Dünyası Haber Ajansı'na göre söz konusu gelişme, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları'nın bugün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un batısında, et- Tegaddüm ekseninde bir İsrail tankının patlayıcıyla hedef alındığını duyurmasının ardından yaşandı.

Hamas hareketinin askeri kolu Kassam Tugayları da savaşçılarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde bir Siyonist İsrail asker aracını imha ettiğini duyurdu. Kassam Tugayları, saldırıda Yasin 105 füzesinin kullanıldığı bilgisini paylaştı.