Kürdistan yargısından, Erbil saldırsının BMGK'ya taşınması çağrısı

Kürdistan Yüksek Yargı Konseyi, İran'ın dün Erbil'e düzenlediği füze saldırılarının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayet edilmesini talep etti.

Kürdistan yargısından, Erbil saldırsının BMGK'ya taşınması çağrısı

IKBY Yüksek Yargı Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Erbil'e yönelik füze saldırıları kınandı.

Irak'ın egemenliğine saygı duyulması ve ülkelerin çatışma sahası olmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, Bağdat hükümetine Irak'ın egemenliğine yönelik bu ihlallere ilişkin BMGK'de şikayetçi olması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, Irak Meclisine de bu tür saldırıların önüne geçmek için kararlı bir duruş sergilemeleri çağrısı yapıldı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Erbil'de, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile kente dün gece düzenlenen füze saldırılarını ele aldı.

IKBY Başbakanı Barzani ile olayı görüştüğünü aktaran Kazımi, "Güvenlik güçlerimiz, bu saldırıyla ilgili incelemeler yapacak. Kentlerimizin güvenliğini ve halkımızın selametini hedef alan saldırılara karşı koyacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Önceki gece Erbil’de ABD Havva üssünün bulunduğu bölgeye yönelik gerçekleşen füzeli saldırıyı İran Devrim muhafızları ordusu üstlenmiş ve siyonist israil’in Kuzey Irak’taki stratejik merkezleri"nin hedef alındığını ileri sürmüştü.

Erbil yönetimi ise saldırılarının hedefinin "İsrail üsleri" olduğu iddialarının "temelsiz" olduğunu belirterek, "Erbil'de İsrail üsleri olduğu" iddialarını reddetmişti.