İşgalci İsrail, Hizbullah'ın etkin olduğu Dahiye bölgesine şiddetli saldırılar düzenliyor

İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine şiddetli saldırılar düzenliyor.

İşgalci İsrail, Hizbullah'ın etkin olduğu Dahiye bölgesine şiddetli saldırılar düzenliyor

İşgalci İsrail ordusu, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye bölgesinde yer alan el-Leyleki ve el-Hadas mahallelerini bir saati aşkın süredir hava saldırılarıyla hedef alıyor.

Dahiye bölgesindeki binaları hedef alan İşgalci İsrail’in hava saldırılarının sesleri, Beyrut'un birçok bölgesinden duyuluyor.

Hizbullah'a yakın el-Meyadin televizyonunun haberine göre, İşgalci İsrail ordusu, Dahiye bölgesinde Leyleki ve Hadas mahallelerinde yer alan yerleşim binalarını bombaladı.

İşgalci İsrail'in iddia ettiği gibi binaların Hizbullah'ın silahlarını barındıran binalar olmadığı savunulan haberde, Leyleki Mahallesi'nde şu ana kadar vurulan binalarda can kaybının olmadığına işaret edildi.

İşgalci İsrail’in Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Hizbullah'a ait stratejik binaları hedef alacağız. Hizbullah'ın merkezi karargahına yönelik saldırının sonuçlarını hala inceliyoruz, saldırımız hassas bir operasyondu." demişti.

Siyonist rejimin ordu sözcüsü Hagari, Beyrut Havalimanı'nda devriye uçaklarının dolaştığını, "düşman unsurların inişine izin vermeyeceklerini" ifade etmişti.

Hizbullah ise İşgalci İsrail ordusu tarafından ülkenin güney ve doğu bölgelerine yönelik devam eden yoğun bombardımana karşı füzeli saldırılarla karşılık veriyor. Hizbullah saldırılarında siyonist rejimin ordu üslerini hedef alıyor.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye göç edenlerin de olduğu belirtiliyor.