İşgal rejiminin esir tuttuğu Filistinli özgürlüğüne kavuştu

Siyonist işgal rejimi, hiçbir gerekçe olmaksızın esir tuttuğu Asım Cemal Ebu'l-Heyca'yı dün gece özgürlüğüne kavuştu.

İşgal rejiminin esir tuttuğu Filistinli özgürlüğüne kavuştu

Özgürlüğüne kavuşan Ebu'l-Heyca'yı İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları'na mensup bazı mücahitler karşıladı. Onu karşılayan mücahitler esirler davasına her zaman öncelik verecekleri ve onlara destek için bütün güçleriyle çalışacakları sözlerini yeniledi. 

Ebu'l-Heyca için Cenin Mülteci Kampı'nda kendi evinin önünde bir karşılama töreni düzenlendi. Törene katılanlar Hamas bayrakları ile gösteri düzenlediler. 

İşgal çetesi, İzzettin Kassam Tugayları'nın komutanlarından ve Hamas'ın ileri gelenlerinden 61 yaşındaki Cemal Ebu'l-Heyca'nın oğlu olan Asım Ebu'l-Heyca'yı 27 Nisan 2022 tarihinde Cenin Mülteci Kampı'na ve Kabatiye kasabasına düzenledikleri geniş çaplı baskında alıkoymuş ve hakkında idari tutuklama kararı vermişlerdi. 

Kassam Tugayları komutanlarından olan Cemal Ebu'l-Heyca ile onun Abdüsselam ve Imaduddin isimli oğulları ise hâlen işgal zindanlarında esaret hayatı yaşamaya devam ediyor. 

Siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre, sözde  bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgalciler, onu yeniden idari tutuklu olarak alıkoyabiliyor.