İran: Vahşi saldırıya benzer şekilde yanıt verme hakkımız saklıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, işgalci siyonist terör rejiminin Şam'daki İran Büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne düzenlediği “vahşi” saldırıyı “şiddetle” kınayarak, "benzer şekilde yanıt verme hakkımız saklıdır" ifadelerini kullandı.

İran: Vahşi saldırıya benzer şekilde yanıt verme hakkımız saklıdır

Sözcü Kenani, düzenlendiği basın toplantısında, işgalci siyonist rejimin, İran’ın Şam’daki Başkonsolosluğuna düzenlediği ve aralarında İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün üst düzey komutanlarından Muhammed Rıza Zahedi'nin de yer aldığı 8 kişinin katledildiği saldırıya değindi.

Saldırı, uluslararası hukukun, özellikle de diplomatik ilişkilere ilişkin hükümlerin açık bir ihlali olduğu yönünde değerlendirme yapan Kenani, “vahşice” olarak nitelendirdiği saldırıyı “şiddetle” kınadı.

Sözcü Kenani, “Uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler bu saldırıyı şiddetle kınamalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.” dedi.

“Bu menfur saldırıyı detaylı bir şekilde araştırıyoruz ve sonuçlarının sorumlusu işgalci israil'dir.” diyen Nasır Kenani, “İran İslam Cumhuriyeti'nin de benzer şekilde yanıt verme hakkı saklıdır ve bu saldırıya nasıl yanıt vereceğimize daha sonra karar vereceğiz.” diye konuştu.