İşgal rejimi, Batı Şeria’da 170 dönüm araziye daha el koydu!

İşgal rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da 170 dönüm Filistin toprağına “devlet arazisi” ilan ettiğini iddia ederek el koyduğu bildirildi.

İşgal rejimi, Batı Şeria’da 170 dönüm araziye daha el koydu!

İşgal rejimi, 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da Filistinlilere ait arazilere el koymaya devam ediyor.

Bölgeyi yasa dışı Yahudi yerleşimler inşa ederek Filistinliler için yaşanmaz hale getiren işgal rejimi Batı Şeria’daki bu yerleşim birimlerinin sayısını artırma ve genişletme çalışmalarında hız kesmiyor.

The Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre, işgal rejimin aşırı sağcı sözde Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, işgal altındaki Batı Şeria’da 170 dönümlük Filistin toprağının sözde “devlet arazisi” olduğunu iddia etti.

Gazze’deki Filistinlilerin topraklarından çıkarılmasını da savunan aşırı sağcı Smotrich’in işgal altındaki Batı Şeria’daki toprakların “devlet arazisi” ilan edilerek ele geçirilmesi için geçen seneden itibaren çalıştığı ve bunu da “çok önemli süreç” diye nitelediği belirtildi.

Haberde, işgal rejimin işgal ederek el koyduğu Filistin toprağında yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin inşa edilmesinin önünün açıldığı ifade edildi.