İran saldırısında beyin travması geçiren ABD asker sayısı 100'ü geçti

Son İran'ın füzeli saldırısından sonra Pentagon verisine göre 2000 yılından bu yana travmatik beyin hasarı tespit edilen Amerikan askeri sayısı 408 bine ulaştı.

İran saldırısında beyin travması geçiren ABD asker sayısı 100'ü geçti

İran’ın Irak’taki Amerikan üssüne gerçekleştirdiği saldırı sonrasında 100’den fazla Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerinde travmatik beyin hasarı oluştu. Amerikalı yetkililer geçtiğimiz ay 64 olarak tespit edilen beyin travması geçiren asker sayısının 100’ü aştığını bildirdi.

Reuters’in haberine göre ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ise bu konuda yorum yapmadı. Ancak daha önceki açıklamasında beyin travması belirtilerinin sonradan ortaya çıkabileceğini ve bu sayının artabileceğini duyurmuştu.

ABD güçleri Irak’ın başkenti Bağdat’ta İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi Ocak başında suikast düzenlemişti. İran ise buna karşılık olarak Irak’taki Amerikan üssünü füzelerle hedef almış ancak saldırıda hiç bir ABD askerinin ölmediği açıklanmıştı.

Pentagon verisine göre 2000 yılından bu yana travmatik beyin hasarı tespit edilen Amerikan askeri sayısı 408 bine ulaştı.

Reuters