Hamas: Hizbullah'ın direnişe verdiği destek, Netanyahu ve faşist hükümetine vurulmuş güçlü bir tokattır

Hamas yaptığı açıklamada, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın Gazze, Batı Şeria ve Kudüs kentindeki Filistin direnişine verdiği desteğin Netanyahu'ya ve onun faşist hükümetine güçlü bir darbe olduğunu söyledi.

Hamas: Hizbullah'ın direnişe verdiği destek, Netanyahu ve faşist hükümetine vurulmuş güçlü bir tokattır

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, siyonist saldırısı ve Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşı sona erene kadar Lübnan'daki İslami Direniş'in Gazze Şeridi, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs ve Filistin direnişine destek cephesini sürdürme konusundaki onurlu ve takdir edilen konumunu yinelediği konuşmasını takdir etti.

Hamas'tan yapılan basın açıklamasında, halkımızın ve direnişimizin konumunu destekleyen bu pozisyondan takdir ve gurur duyduğunu, Netanyahu ve faşist hükümetine atılmış bir tokat olduğunu ve Siyonist düşmanın geçtiğimiz Salı ve Çarşamba günü kardeş Lübnan halkına karşı gerçekleştirdiği acımasız ve korkunç terör operasyonu aracılığıyla Gazze Şeridi'nde halkımızı ve direnişimizi destekleme cephesine saldırma planlarının boşa çıktığını belirtti.

Siyonist düşmanın terörizmi, Filistin ve Lübnan'da sivillere yönelik her türlü cinayet, katliam ve soykırımı tırmandırarak, tüm uluslararası değerleri, yasaları aştığını ve onu bölgenin ve dünyanın güvenliği ve istikrarı için gerçek bir tehdit haline gelen haydut bir varlık haline getirdiğini vurguladı.

Hamas, uluslararası toplumu bu oluşumdan vazgeçmek, tecrit etmek ve liderlerini işledikleri suçlardan dolayı yargılamak için harekete geçmeye çağırdı. Hizbullahi kardeşlerinin cihadı ve fedakarlıklarına ve El Aksa Tufanı savaşının gidişatına aktif ve etkili katılımlarına duyduğu övgüyü ve takdiri yineledi.

Hamas, bu büyük fedakarlıkların ve yaklaşık bir yıldır dökülen saf Lübnan kanının, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin'in kurtuluşu yolunda Filistin halkımızın fedakarlıklarını, cihadını ve kanını kucakladığını vurguladı.

Kaynak: Shehabnews