İngiliz Müslümanlar son olaylardan sonra güvenliklerinden endişeli

İngiltere’de yapılan yeni bir anket, bu ülkedeki Müslümanların artan kaygı ve korkularını ortaya koyuyor.

İngiliz Müslümanlar son olaylardan sonra güvenliklerinden endişeli

Skynews’a göre, İngiltere’de son dönemde aşırı sağcı grupların şiddetinin neden olduğu huzursuzluğun ardından bu ülkedeki Müslümanların yüzde 75’i güvenlik kaygısı olduğunu açıkladı.

Temmuz sonu ve ağustos başında İngiltere ve İrlanda’nın kuzeyindeki bazı şehirlerde aşırı sağcıların başlattığı isyanlar ülke çapında şok dalgalarına yol açtı.

Araştırmanın sonuçlarına göre İngiltere’deki Müslümanların dörtte üçü, huzursuzluğun başlangıcından bu yana yüzde 60 oranında artan güvenlikleriyle ilgili kaygı ve korkularını dile getirdi.

Anket, İngiltere’de yaşayan ve ayaklanmalar öncesinde ve sonrasında kendilerini ne kadar güvende hissettiklerini anlatan 200’e yakın Müslüman kadın arasında yapıldı.

Geçtiğimiz Temmuz ayının sonunda İngiltere ve Kuzey İrlanda’nın düzinelerce şehrinde, üç kızın öldürülmesine tepki olarak ayaklanmalar ve şiddet yaşandı.

Şüphelinin kimliğine ilişkin yanlış bilginin yayılması üzerine aşırı sağcı gruplar ayaklanmalara yol açtı ve pek çok kişi son günlerde nefret söylemi yaymaktan hapse atıldı.