Hizbullah ve Emel Harekatı yanlılarından göstericilere müdahale

Hasan Nasrallah aleyhine slogan atan göstericilere Hizbullah ve Emel Hareketi mensupları müdahale ederek göstericileri dağıttılar.

Hizbullah ve Emel Harekatı yanlılarından göstericilere müdahale

Lübnan'da Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinden onlarca kişi Beyrut şehir merkezine giden yolu keserek Hasan Nasrallah aleyhine slogan atan göstericilere müdahale etti.

Reuters'ın haberine göre Lübnan güvenlik güçleri ve ordusu ise taraflar arasındaki çatışmayı önlemek için çatışan tarafların arasına girdi.

Yerel bir televizyon kanalının göstericiler tarafından canlı yayınının kesilmesinden kısa bir süre sonra aralarında motosikletlilerin de olduğu onlarca genç Ring Köprüsü’ne gitti.

Lübnan’da yayın yapan El-Cedid televizyon kanalı, Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinin Nasrallah aleyhinde slogan atan göstericilerle çatışma yaşadığını aktardı.
Lübnan güvenlik güçleri ve ordu, Hizbullah ve Emel yanlılarının göstericilere doğru ilerlemesini önlemek için bölgeye takviye kuvvet yolladı.

Beyrut merkezine doğru ilerleyen Hizbullah ve Emel harekatı mensupları, bir ayı aşkın bir süredir tartışmalara ve görüşmelere ev sahipliği yapan Şuheda ve Riyad el-Sulh Meydanı’ndaki onlarca çadırı söktüler.

Ordu, taraflar arasında bariyer oluşturdu. Ancak gerilim sürüyor.

AA