Mısır'da 7 muhalif hakkında daha idam kararı

Mısır’daki cunta mahkemesi 7 muhalife ilişkin idam kararı aldı. İşkence altında alınan ifadelerde sanıklar, “subay ve polis memurlarına suikast girşiminde bulunmak ve anayasal düzeni değiştirmek” ile suçlanıyor.

Mısır'da 7 muhalif hakkında daha idam kararı

Kahire Ceza Mahkemesi, 19 ayrı eylem gerçekleştirmekle yargılananlardan 7 kişi hakkında idam cezası verdi.

7 sanığın itham edildiği suçlar arasında, ‘Gize ve Hilvan hücreleri’ olarak bilinen olaylarda bir subay ve çok sayıda polis memuruna suikast gerçekleştirmek bulunuyor. Mahkeme, ayrıca aynı davada yargılanan 3 sanığı 15 yıl ağırlaştırılmış, 15 kişiyi de 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İdam cezaları, anayasaya göre Mısır Müftüsü’nün görüşüne başvurulmasının ardından verildi.

Darbeci askerler ve savcılık tarafından işkence altında ifadeleri alınan şahıslara itham edilen eylemleri Mısır Başsavcılığı şöyle sıraladı; sanıklar, memur, sekreter ve polis suikastını içeren 19 yasa dışı suç işledi. Ayrıca sanıkların çok sayıda devlet memurunu öldürme girişiminde bulunduğu iddia edildi.

İddianamede, tasarlayarak adam öldürme, hükümete başkaldırı, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı bir faaliyette kullanılması amacıyla ruhsatsız silah bulundurma, öldürmeye teşebbüs, anayasa, ulusal birlik ilkelerini ihlal etmek gibi suçlamalar bulunuyor.

Ajanslar