Hindistan'da Babri Camisi kararına ilk itiraz dilekçesi verildi

Hint Ulema Cemiyeti, Yüksek Mahkemeye Müslümanlar ile Hindular arasında yıllardır süren Babri Camisi davasında arazinin Hindulara verilmesine ilişkin kararın gözden geçirilmesi için ilk inceleme dilekçesini sundu.

Hindistan'da Babri Camisi kararına ilk itiraz dilekçesi verildi

Hint basınındaki haberlere göre, Hindistan Yüksek Mahkemesine kararını gözden geçirmesi talebinde bulunan Hint Ulema Cemiyetinin Başkanı Mevlana İrşad Medeni, mahkemenin kendilerine bu hakkı verdiğini belirtti.

Medeni, davadaki ana çekişme konusunun "Babri Camisi'nin yıkılan bir tapınağın üzerine inşa edilmesi" olduğunu anımsatarak, "Mahkeme, bu yönde bir kanıt bulunmadığını söyledi." ifadesini kullandı.

Caminin tapınak üzerine inşa edilmediğinin anlaşılmasıyla Müslümanların haklılığının kanıtlandığını dile getiren Medeni, "Fakat nihai karar tam aksineydi." dedi.

Medeni, bu sebeple inceleme dilekçesi sunduklarını kaydetti.

Tüm Hindistan Müslüman Kişisel Hukuk Kurulu, geçen hafta yaptığı açıklamada, karara itiraz edeceklerini duyurmuştu.

Hukuk Kurulu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Anayasal hakkımızı kullanarak, aralık ayının ilk haftasında Babri Camisi davasında inceleme dilekçesi sunacağız." ifadesini kullanmıştı.

Yüksek Mahkemenin kararı

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davayı 9 Kasım'da sonuçlandırarak Hindular lehine karar vermişti.

Kararda, arazinin tapınak inşası için mütevelli heyetine verileceği, Müslümanlara da 5 dönümlük alternatif arazi tahsis edileceği belirtilmişti.

AA