Heniyye'den Nuseyrat katliamına tepki: Teslim olmayacağız!

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, işgalcilerin bugün Nuseyrat ve Deyr El-Balah'ta katliamlar yaptığına işaret ederek halkın ve direnişin işgale teslim olmayacağını vurguladı.

Heniyye'den Nuseyrat katliamına tepki: Teslim olmayacağız!

HAMAS'ın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Heniyye, işgalci düşmanın şu anda Nuseyrat ve Deyr El-Balah'ta halka, çocuklara ve kadınlara karşı katliamlara devam ettiğini söyledi.

Dünya ülkelerinin, işgal rejimini "çocuk katilleri" olarak sınıflandırdığını belirten Heniyye, ancak buna rağmen Filistin halkının maruz kaldığı soykırım savaşına bu ülkelerin son veremediğini söyledi.

Gazze ve Filistin halkının işgale teslim olmayacağını ve direnişin bu cani düşman karşısında halkın haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Heniyye, "İşgal, seçimlerini bize zorla dayatabileceğine inanıyorsa bu bir yanılgıdır ve hareket, her şeyden önce halkımız için güvenliği sağlamayan herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyecektir." ifadelerini vurguladı.

Heniyye, işgalin askeri olarak başarısız olduğunu ve siyasi ve ahlak olarak düşkün olduğunu, bunun karşısında dünyanın harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ümmetin halklarını ve dünyanın tüm özgür insanlarını bu vahşi katliamlar ve onlarca sivil şehit karşısında ayağa kalkmaları çağrısında bulundu.

İşgalci siyonistler bugün Nuseyrat kampı ve Deyr El Balah bölgelerinde şiddetli bombardımanlar düzenleyerek onlarca kişiyi katledip yaraladı.