CNN: Suriye'de 3 Amerikan askeri öldürüldü, 25 asker yaralandı

ABD Merkez Komutanlığı, Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssünü hedef alan insansız hava aracı saldırısında 3 Amerikan askerinin öldüğünü, 25 askerin de yaralandığını doğruladı.

CNN: Suriye'de 3 Amerikan askeri öldürüldü, 25 asker yaralandı

ABD Merkez Komutanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, "Ürdün'ün kuzeydoğusundaki bir üssü hedef alan insansız hava aracı saldırısında üç Amerikan askerinin öldürüldüğünü ve 25 askerin yaralandığını" duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden ise yaptığı açıklamada, "3 Amerikan askerinin ölümüne yol açan saldırı, Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli aşırı gruplar tarafından gerçekleştirildi." 

Biden, "Ürdün'ün kuzeydoğusunda güçlerimize yönelik saldırıda 3 askerimizin öldürülmesi ABD'nin yüreğini acıtıyor" diyerek, "bu saldırıya ilişkin bilgi toplanmaya çalışıldığını" kaydetti.

Ayrıca ABD'li bir yetkili Reuters'e, saldırıda yaralanan asker sayısının "34'e yükseldiğini" söyledi.

CNN, Amerikalı yetkililere atıfta bulunarak , "Gazze savaşının başlangıcından bu yana Amerikan kuvvetlerinin Orta Doğu'da ilk kez düşman ateşiyle öldürüldüğünü" bildirdi.

CNN, "Ürdün'deki, Suriye sınırına yakın Kule 22'de üç Amerikalının öldürülmesinin, Orta Doğu'da zaten istikrarsız olan durumun büyük bir tırmanışı olduğunu" değerlendirerek, "hava savunmalarının neden başarısız olduğu açık değil" dedi.

Ayrıca Cuma günü itibarıyla Irak ve Suriye'deki Amerikan ve koalisyon güçlerine 158'den fazla saldırı düzenlendiğini kaydetti.

Bu arada Ürdün hükümetinin resmi sözcüsü, "Suriye sınırına yakın Amerikan güçlerini hedef alan saldırının Ürdün içinde gerçekleşmediğini" belirterek, "Suriye'deki El-Tanf üssünü hedef aldığını" belirtti.