Hamas: Siyonistlerin Yemen, Suriye ve Lübnan'a yönelik saldırganlığı ABD desteğiyle tehlikeli tırmanışa geçti

Hamas Hareketi yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde siyonist israil'in, Lübnan, Yemen ve Suriye'ye yönelik azgınca yaptığı saldırıları Amerika'dan aldığı pervasızca destek sonucu yapmaktadır.

Hamas: Siyonistlerin Yemen, Suriye ve Lübnan'a yönelik saldırganlığı ABD desteğiyle tehlikeli tırmanışa geçti

Hamas hareketi yaptığı açıklamada, İşgalci İsrail'in Yemen, Suriye ve Lübnan'a yönelik saldırısının “tehlikeli bir tırmanma ve bölgede açık ve bariz Amerikan desteği ile suç teşkil eden Siyonist saldırının devamı” olduğunu söyledi.

Lübnan’da Filistin mülteci kampına siyonist rejimin düzenlediği saldırıda bir Hamas lideri şehid edildi.

“Hamas'tan yapılan açıklamada, “Hamas'ın Lübnan'daki lideri ve hareketin yurtdışındaki liderlik kadrosunun üyesi olan Fetih Şerif Ebu el-Amine, Lübnan'ın güneyindeki El-Bass kampındaki evine düzenlenen saldırıda şehid edildi” denildi.

Hamas Hareketi, “Terörist Siyonistlerin Yemen'i bombalaması ve Hudeyde limanındaki sivil tesisleri hedef almasının yanı sıra Suriye'ye yönelik saldırganlığı, işgalin Filistin, Lübnan ve Arap bölgesindeki saldırganlığının ve suçluluğunun tehlikeli bir tırmanışı ve uzantısıdır, üstelik bunları Amerika'nın açık desteğiyle gerçekleştirmektedir” dedi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İşgalci İsrail'in ülkeyi vurmaya devam ettiği son iki hafta içinde 1,000'den fazla Lübnanlının şehid düştüğünü ve 6,000'den fazlasının da yaralandığını açıkladı.

Lübnan Dışişleri Bakanı, “Saldırıyı kınıyor ve Siyonist-Amerikan saldırganlığı karşısında Yemen'deki kardeşlerimiz ve Ensarullah hareketiyle tam dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz”

İsrail işgal ordusu 23 Eylül'den bu yana Lübnan'a yönelik “en şiddetli ve kapsamlı” saldırısını gerçekleştiriyor. Hükümet, nüfusun beşte biri olan bir milyon kişinin evlerini terk ettiğini açıkladı.