Gazze'deki katliamları dünyaya duyuran gazeteci Wafa şehid edildi

Muhabir arkadaşları, eşi ve çocuklarıyla birlikte evinde hedef alınan Wafa Aludaini'nin yasını tutuyor

Gazze'deki katliamları dünyaya duyuran gazeteci Wafa şehid edildi

Yerel yetkililer Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bir eve düzenlediği hava saldırısında Filistinli bir gazetecinin ve ailesinin katledildiğini duyurdu.

Uluslararası haber kuruluşlarıyla çalışan ve İngilizce konuşan tanınmış bir muhabir olan Wafa Aludaini, gece düzenlenen saldırıda eşi Mueir Aludaini ve iki çocuğuyla birlikte şehid düştü.

Filistinlilerin hikayelerini dünyaya duyurma konusundaki kararlılığını öven pek çok gazeteci arkadaşı Aludaini'nin yasını tuttu.

Middle East Eye'a konuşan Filistinli gazeteci ve Aludaini'nin arkadaşı Ahmed Abu Artema, “Aludaini Avrupa'daki medya kuruluşları arasında iyi tanınıyordu ve halkımızın çektiği acıları İngilizce olarak aktarmakta ustaydı,” dedi.

“Hedef alınmasının gerekçesi sözleri ve bir gazeteci olarak yaptığı çalışmalardır” diye ekledi.

Gazze merkezli hükümet medya ofisi, Aludaini'nin İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de katlettiği 174. gazeteci olduğunu söyledi.

Medya ofisi, “İsrail işgalinin Filistinli gazetecileri hedef alan suikastlarını en güçlü şekilde kınıyoruz” dedi.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki Friends of Palestine sözcüsü Jana Ridvanova, Aludaini'nin grubuna Gazze'den düzenli güncellemeler sağladığını söyledi.

“Wafa, bizi her gün Filistin'de olup bitenler hakkında bilgilendiren 16 Ekim grubunun kurucularından biriydi.” Dedi.

“Wafa, Batı sömürgeciliğinin soykırımcı gücü tarafından ailesiyle birlikte acımasızca susturulan bir başka gazetecidir. Seni asla unutmayacağım Wafa! Gazeteci olduğun için bir sonraki hedefin sen olabileceğini bildiğin halde gösterdiğin cesaret... Sen ve ailen her zaman kalbimde olacaksınız Wafa. Huzur içinde yat.”

Kaynak: middleeasteye