Fas'tan bir heyet İşgalci İsrail'i ziyaret ediyor

İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in davetiyle, Fas'tan sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve gazetecilerden oluşan bir heyetin İsrail'e ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.

Fas'tan bir heyet İşgalci İsrail'i ziyaret ediyor

İşgalci İsrail'in Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Faslı heyet, 6 gün sürecek bir ziyaret için pazar günü İşgalci İsrail'e geldi. Heyette yer alan ancak isimleri paylaşılmayan Faslıların, STK temsilcileri ve gazetecilerden oluştuğu aktarıldı.

Faslı sözde sanatçı ve gazetecilerden oluşan bu heyet, İşgalci İsrail'deki sözde "Holokost" Müzesi'ni ilk kez halka açık olarak ziyaret ettiler.

Öte yandan, İşgalci İsrail'in Rabat Büyükelçisi David Govrin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 8 kişiden oluşan ve İsrail'e gidecek Faslı bir heyeti ay ortasında ağırladığını belirtmişti.

İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in davetiyle yapılacak ziyaretin gelecek günlerde gerçekleştirileceğini aktaran Govrin, ziyaretin, iki ülke arasında kültür, medya ve sosyal alanlarda iş birliğini güçlendirmek ve pekiştirmek bağlamında yapılacağını kaydetmişti.