Hamas liderlerinden Cemal et-Tavil serbest bırakıldı

57 yaşındaki Cemal Et-Tavil’in en son gözaltına alınışında idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında 22 ay esir tutuldu, çeşitli zamanlarda toplamda 14 yıl cezaevinde kaldı.

Hamas liderlerinden Cemal et-Tavil serbest bırakıldı

İşgal güçleri İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Cemal Et-Tavil’i idari hapis cezasıyla iki yıl işgal rejimi zindanlarında esir tuttuktan sonra dün (4 Aralık Çarşamba) akşam saatlerinde serbest bıraktı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin 2005 yılında El-Bire Belediye Başkanı olarak görev yapan Cemal Et-Tavil’i En-Nakab Sahra Cezaevi’nden alarak El-Halil yakınlarındaki Ez-Zahiriyye askeri kontrol noktasında serbest bıraktığını söyledi.

Kaynaklar, 57 yaşındaki Cemal Et-Tavil’in en son gözaltına alınışında idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında 22 ay esir tutulduğunu bildirdi.

Esirler konusunda faaliyet gösteren insan hakları aktivisti ve esir Cemal Et-Tavil’in kızı Büşra Et-Tavil, idari hapis cezasının uzatılmayacağına dair verilen sözlerin tutulmaması üzerine babasının En-Nakab Cezaevi’nde açlık grevi yaptığını bildirdi.

İşgal güçleri Cemal Et-Tavil’i 15 Nisan 2018’de gözaltına aldıktan bir hafta sonra idari hapisle cezalandırdı. İdari hapis cezası uzatılan Et-Tavil 14 Temmuz 2019’da açlık grevine başladı ve daha sonra idari hapis cezasının uzatılmayacağı taahhüdü üzerine açlık grevine son verdi.

Cemal Et-Tavil’in işgal güçlerince Mercu’z-Zuhur’a sürgüne gönderilen Hamas liderlerinden olduğu ve işgal rejimi zindanlarında çeşitli dönemlerde toplam 14 yıl esir tutulduğu kaydedildi.

Palinfo