HAMAS lideri Heniyye'den Cezayir'in Filistin'e olan sarsılmaz desteğine övgü

HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin halkına sarsılmaz destekleri ve haklı davaları için Cezayir Devlet Başkanı ve halkına ve Cezayir Barış Toplumu Hareketi'ne (MSP) tebrik etti. Heniyye ayrıca El-Kassam Tugaylarının işgal altındaki Filistin'in her noktasına ulaşan füzeler üretmeyi başardığını belirterek, siyonist çetenin, Filistinin halkının silahlı direnişin tırmanmasına tanık olduğunu söyledi.

HAMAS lideri Heniyye'den Cezayir'in Filistin'e olan sarsılmaz desteğine övgü

HAMAS lideri Heniyye, Cezayir'in siyonist terör rejimi ile bağlarını normalleştirme ve ona Afrika Birliği'nde (AU) gözlemci statüsü verme karşısında kararlı olduğunu vurgulayarak bu durumu takdir ettiklerini belirtti.

Heniyye ayrıca Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmajeed Tabboune'u ülkesinin Filistin uzlaşma müzakerelerine sponsorluk çabalarından ötürü övdü ve hareketinin bunu yürütme taahhüdünü yeniden teyit etti. 

Heniyye: üretiğimiz füzeler artık işgal edilen topraklarının derinlerine ulaşıyor

Direnişe dair açıklamalarda da bulunan HAMAS lideri, siyonist terör rejiminin, Filistin halkının silahlı direnişin yoğunlaşmasına tanık olduğunu vurgulayarak, El-Kassam taburlarının Filistin'in işgal altındaki topraklarının her yerine ulaşan füzeler inşa etmeyi başardığını açıkladı.

Heniyye, siyonist rejimin yalnızca güç dilinden anladığını ifade ederek, "Şu anda Filistin'de, özellikle Batı Şeria'da silahlı direnişin yoğunlaşmasına ve yeni bir cihad döngüsünün yeniden başlamasına tanık oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Heniyye, Batı Yaka'daki direnişin "stratejik bir hedef" olduğunu ve işgalci İsrail'in tüm bölgelerinde imha edilene kadar direnişin devam edeceğini belirtti.