Siyonist rejimin cami düşmanlığı: 15 cami sinagoga, 17 cami ise içkili restorana çevrildi

Yüksek Arap İzleme Komitesi’nin araştırmasına göre Siyonist İsrail sadece işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da değil diğer bölgelerde de camilere zarar veriyor. 1948 sürgününden sonra tarihi eser niteliğindeki 70'ten fazla cami zarar gördü.

Siyonist rejimin cami düşmanlığı: 15 cami sinagoga, 17 cami ise içkili restorana çevrildi

Siyonist rejim işgal ettiği bölgelerde 15 cami sinagoga dönüştürüldü. 40 cami yıkıldı ya da kapatıldı. 17 cami ise içkili restoran ve müze gibi farklı amaçlarla kullanılıyor.

Yüksek Arap İzleme Komitesi’nin araştırması çarpıcı durumu gözler önüne serdi.

Siyonist rejim sadece işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki camilere değil, diğer şehirlerdeki camilere de zarar veriyor.

Araştırmaya göre 1948 sürgününde yerlerinden edilen Filistinlilerin köylerindeki tarihi eser niteliğindeki camiler yağmalandı, kapatıldı ya da farklı amaçlarla kullanıma açıldı.

Barbar Tel Aviv yönetimi ise camilere ilişkin uygulamalarına dair haberleri reddediyor.

İşgalci İsrail'in Filistinlileri hedef alan uygulamaları dünyada tepki çekiyor

İngiltere'de de Filistinlilere destek gösterisi düzenlendi. Filistinlilerin Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evlerinden zorla çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kalmaları protesto edildi.

Göstericiler başkent Londra'da İşgalci İsrail'in Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

“Özgür Filistin”, “İşgale Son Ver” ve “İsrail’e yaptırım uygulayın” yazılı pankartlar taşıyarak, İşgalci İsrail yönetimine tepki gösterdi.

İşgalci İsrail’in savaş suçlusu olarak yargılanması çağrısında bulundu.