Hamas, işgal rejiminin esirlere baskılarını kınadı

Hamas, yaptığı açıklamada siyonist işgal rejiminin, Celbu' Hapishanesi'nden altı esirin firar etmesinin intikamını almak amacıyla Filistinli esirlere yönelik şiddet ve baskıyı artırmasını kınadı. 

Hamas, işgal rejiminin esirlere baskılarını kınadı

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (8 Eylül Çarşamba) yaptığı açıklamada siyonist işgal rejiminin, Celbu' Hapishanesi'nden altı esirin firar etmesinin intikamını almak amacıyla Filistinli esirlere yönelik şiddet ve baskıyı artırmasını kınadı. 

Hamas yaptığı açıklamada işgal rejiminin esirlere yönelik şiddet ve baskıyı artırmasından doğacak olumsuz sonuçlara da katlanmak zorunda kalacağını vurguladı. 

Hamas, Celbu' Hapishanesi'ndeki altı esirin kurtulmasının ve özgürlüklerine kavuşmalarının, kahramanca ve cesurca bir direniş eylemi olduğunu, dünyadaki tüm özgürlük taliplerine de ilham verdiğini hatırlattı. 

Hamas, tüm Filistin halkından da özgürlüklerini elde eden altı esirin korunması, tüm esirlerin ve ailelerinin desteklenmesi için bütün gücünü ortaya koymasını, onların yanlarında durmasını istedi. 


Bu arada işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin, işgal yönetiminin baskı ve şiddet uygulamalarını protesto amacıyla başlattıkları genel başkaldırı ve sivil itaatsizlik eyleminin de gittikçe genişlediği ve büyüdüğü haber verildi. 

İşgal güçleri de esirlerin başkaldırılarını ve eylemlerini kontrol altına almak amacıyla bazı cezaevleri koğuşlarına baskınlar düzenlediler. Baskın düzenleyen güvenlik elemanlarının ve askerlerin yanlarında polis köpeklerini de bulundurdukları ifade edildi. Baskınlara tepki gösteren esirler de zindanlardaki bazı odaları yaktı ve eşyaları dışarı attılar. 


Baskın düzenleyen işgal güçlerinin esirleri yakalayıp kollarına kelepçe ve ayaklarına pranga bağlayarak hareket etmelerini engellemeye çalıştıkları ifade edildi. 

Filistin'deki Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti'nin bugün yaptığı açıklamada, işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin son günlerde artan baskılara tepki amacıyla bugün, genel başkaldırı ve cezaevleri yönetiminin kurallarının hiçbirine uymamak üzere bir sivil itaatsizlik eylemi başlattığı duyurulmuştu.