Bosna Müftüsü: Gazze’deki mevcut durum Müslümanların ilgisizliğinden kaynaklanıyor

Bosna Hersek Müftüsü, İsrail'in Gazze'deki vahşetine ilişkin küresel endişelere değinerek, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin yaşadığı felaketin Müslüman dünyasının duyarsızlığından kaynaklandığını vurguladı.

Bosna Müftüsü: Gazze’deki mevcut durum Müslümanların ilgisizliğinden kaynaklanıyor

Nusret Abdibegoviç, 38.Uluslararası İslami Birlik Konferansı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünya Müslümanlarını Gazze'deki gelişmeleri takip etmeye ve İşgalci İsrail'in aralıksız saldırılarını sona erdirmek için pratik önlemler almaya çağırdı.

Müslümanların dağılmasını 'acı verici' olarak nitelendirdi ve İran İslam Cumhuriyeti'ni Müslüman dünyasında dayanışmayı teşvik etmeye çalışan tek İslam devleti olarak selamladı.

Bosna-Hersek İslam Birliği Milletvekili, "Batılı ülkeler geleceklerini garanti altına almak için hiçbir çabadan kaçınmıyor" diyerek Müslümanları birliklerini pratikte göstermeye çağırdı. Nusrat Abdibegovic, bu açıklamaları Perşembe sabahı İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 38. İslami Birlik Konferansı'nın açılış törenine katılan yüzlerce Şii ve Sünni alimlere yaptığı konuşmada söyledi.