HAMAS: Halkımızı ve toprağımızı savunarak Ahmed Yasin'in yolunu sürdüreceğiz

HAMAS tarafından, Şeyh Ahmed Yasin'in şehid edilmesinin yirminci yıl dönümü münasebetiyle yapılan açıklamada, "Halkımızı ve toprağımızı savunarak Ahmed Yasin'in yolunu sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

HAMAS: Halkımızı ve toprağımızı savunarak Ahmed Yasin'in yolunu sürdüreceğiz

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), hareketin kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in şehid edilmesinin yirminci yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Aksa Tufanı'nın, onun yürüttüğü çalışmaların, hazırlıkların ve cihadın ürünlerinden biri olduğunu belirtirken Hamas'ın halkını, toprağını ve mukaddesatını savunmak suretiyle işgal son buluncaya kadar onun yolunu sürdüreceğini, izini takip edeceğini dile getirdi. 

Hamas açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biz şimdi çok değerli Ramazan ayı döneminde bulunuyoruz. Bu ay sabır, fedakarlıklar, cihad ve zaferler ayıdır. Şunu kesin olarak vurguluyoruz ki hareketin lideri şehit Ahmed Yasin'in, diğer şehit liderlerin, halkımızın bütün şehitler kafilelerinin kanına ve yoluna vefa göstereceğiz. Bütün gücümüzle, ısrarla ve inançla direniş yolu üzerinde devam edeceğiz."

Hamas açıklamasında, işgal rejiminin Şeyh Ahmed Yasin'i şehid etmekle onun hareketini zayıflatacağını, sütunlarını çökerteceğini ve tesirini azaltacağını zannettiğini ancak Ahmed Yasin'in 22 Mart 2004'te şehit edilmesinden sonra işgal rejiminin yeni bir patlamayla karşı karşıya geldiğini ve bu tarihin aynı zamanda direniş için yeni bir milat olduğunu hatırlattı. 

Hamas açıklamasında Filistin direnişinin liderleriyle halkının iç içe yaşadığını ve aynı şartları, aynı imkanları paylaştıklarını kimsenin imtiyazlı bir konumda olmadığını, acıları da sevinçleri de hep birlikte paylaştıklarını bu yüzden de direnişin bütün halk tabanının ortak desteğine sahip olduğunu vurguladı.