HAMAS’tan Deyr Yasin Katliamı’nın 74. Yıldönümüne ilişkin açıklama

HAMAS, Siyonist çetelerin 1948 yılında gerçekleştirdiği ve 254 Filistinlinin katledildiği Deyr Yasin Katliamı’nın yıldönümü sebebiyle bir açıklama yayınladı. Katliam kurbanlarını rahmetle anıyoruz diyen Hamas, “Filistin'in fedakarlıklarına sadık kalacağız ve topraklarımızı işgal edenleri yenene kadar, mücadeleye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

HAMAS’tan Deyr Yasin Katliamı’nın 74. Yıldönümüne ilişkin açıklama

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) işgalci siyonist çetelerin Filistin’de gerçekleştirdiği Deyr Yasin katliamının 74. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yayınladı.

Deyr Yasin Katliamı’ndan bugüne siyonist işgalcilerin sistematik terörizm uyguladığı belirtilen açıklamada, Filistin halkına yönelik işgal suçları ve katliamların zaman aşımına uğramayacağı ve katillerin uluslararası forumlarda savaş suçlusu olarak yargılanması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, “Yetmiş dört yıl önce siyonist kolonizasyon çeteleri işgal altındaki Kudüs'ün batısındaki Deyr Yasin kasabasında Filistin halkımıza yönelik menfur katliamı gerçekleştirerek 300'e yakın Filistinli erkek, kadın ve bebeği katletti. Bugün işgalci ve siyonist aşırılık yanlıları, topraklarımıza, insanlarımıza ve kutsal mekanlarımıza karşı hala aynı sistematik terörizmi uyguluyorlar.” ifadeleri kullanıldı.

Deir Yasin Katliamı'nın yetmiş dördüncü yıl dönümünde, Hamas Hareketi olarak Filistin şehitlerini, direnişçilerini, devrimcilerini ve ulusal haklarımızın azimli savunucularını selamlıyoruz ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, aşağıda yazılan maddelerin takipçisi ve bağlısı olacağımızı teyid ediyoruz denildi.

Deyr Yasin Katliamı'nın üzerinden 74 yıl geçti

HAMAS, açıklamasında söz konusu maddeleri şu şekilde sıraladı:

Birincisi: Filistin topraklarımıza ve halkımıza yönelik işgal suçları ve katliamlar zaman aşımına uğramayacak ve failleri uluslararası forumlarda savaş suçlusu olarak yargılanacak.
Filistin için yaıplan fedakarlıklara sadık kalacağız ve topraklarımızı işgal edenleri yenene kadar, mücadeleye devam edeceğiz

İkincisi: İşgal altında Yahudileştirilmek istenen Kudüs'e, sömürge yerleşimlere, Filistin halkının yerinden edilmesine ve Mescid-i Aksa'nın simge yapılarını zamansal ve mekânsal bölünme girişimleriyle değiştirmeye ve yok etmeye yönelikbaskı ve şiddet yaklaşımlarına rağmen Filistin halkımızın direniş iradesi kırılmayacaktır. Tüm meşru haklarımızı elde edene kadar kapsamlı direniş yolunu sürdüreceğiz.

Üçüncüsü: İnsan hakları ve insani kurumları, işgal suçlarını ifşa etmeye ve faillerini uluslararası mahkemeler önünde yargılamaya ve Filistin halkımıza adaleti ve onların meşru özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkını teslim etmeye çağırıyoruz.