Siyonistlerden Mescid-i Aksa'da çirkin provokasyon

Siyonist rejim güçlerinin gözetiminde Sukot Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren fanatik Yahudiler, Harem-i Şerif’te İşgali İsrail'in bayrağı açtı.

Siyonistlerden Mescid-i Aksa'da çirkin provokasyon

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, İşgalci İsrail polisinin korumasındaki 626 fanatik Yahudi'nin, Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan girerek, Harem-i Şerif'e baskın düzenlediği belirtildi.

İşgalci İsrail'in bayrağı açan Yahudi grubun, Harem-i Şerif'in avlularında dolaştıktan sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldığı ifade edildi.

Fanatik Yahudilerin, öğleden sonra da baskınlarını sürdürmesi bekleniyor.

İbrani takvimine göre 20 Eylül'de başlayan ve bugün sona erecek olan Sukot (Çardaklar) Bayramı münasebetiyle fanatik Yahudiler, "Tapınak Tepesi" olarak isimlendirdikleri Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın çağrıları yapıyor.

Harem-i Şerif'e fanatik Yahudilerce düzenlenen bu tür baskınlar, bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

Sukot Bayramı'nın başladığı günden bu yana binlerce fanatik Yahudi, sabah ve öğleden sonra Mescid-i Aksa'nın avlularına girmişti.

İşgalci İsrail bayrağının açılmasına tepki

Fanatik Yahudilerin Harem-i Şerif'te işgalci israil'in bayrağını açmalarına ilişkin fotoğraf ve görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından olay, Filistinliler başta olmak üzere İslam dünyasından sert tepkilere yol açtı.

Siyonist rejim polisinin koruması altında gerçekleşen söz konusu eyleme, polisin müdahale etmemesi de eleştirilere neden oldu.

Harem-i Şerif'te hiçbir ülkenin bayrağının açılmasına izin vermeyen İşgalci İsrail polisinin, buna sessiz kalması dikkati çekti.

Kudüs İşleri Bakanlığından uyarı

Filistin yönetimine bağlı Kudüs İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları, çok sayıda fanatik Yahudi’nin ve özellikle Yahudi bayramlarında dini ayinler gerçekleştirmeye yönelik çılgın girişimleriyle tehlikeli bir hal aldı." uyarısı yapıldı.

Açıklamada, "Harem-i Şerif’te yaşananlar, özellikle işgal güçleri tarafından korunup kollandığı için camideki tarihi durumun açık ve tehlikeli bir ihlalidir." ifadeleri yer aldı.

Fanatik Yahudilerin, dini bayramları Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini ihlal eden baskınlar için kullandığına vurgu yapılan açıklama şöyle devam etti:

"Bu ihlaller, Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekânsal bölme çağrılarıyla örtüşüyor ki bu ciddi ve sonuçlarından kimsenin razı olamayacağı risklere işaret ediyor."

Açıklamada ayrıca Arap ve İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası topluma "İşgalci İsrail’in Harem-i Şerif’in tarihi statükosunu değiştirme girişimlerini” durdurmak için müdahale etme çağrısı yapıldı.

AA