Hamaney: Zafer Filistin halkının olacak!

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, gündemde ki önemli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hamaney, Filistinlilerin son günlerde Tel Aviv başta olmak üzere çeşitli bölgelerde işgalcilere yönelik gerçekleştirdiği direniş eylemlerini överek "Direniş, Allah'ın izniyle nihai zaferin Filistin halkının olacağını gösterdi" açıklamasında bulundu.

Hamaney: Zafer Filistin halkının olacak!

İran devlet televizyonuna göre, Hamaney, başkent Tahran'daki konutunda üst düzey hükümet ve askeri yetkilileri kabul etti.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ve Yargı Erki Başkanı Muhsini Ejei ile bir araya gelen Hamaney, burada yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin önemli konuları değerlendirdi.

Son günlerde Filistin'de işgal rejiminin artan baskı ve şiddetine karşılık direnişçilerin siyonistlere karşı yaptığı eylemlere değinen Hamaney, "Bu eylemler, ABD ve takipçilerinin çabalarına rağmen Filistin'in hala ayakta olduğunu göstermiştir" diye konuştu.

Filistinlilerin son günlerde Tel Aviv başta olmak üzere çeşitli bölgelerde işgalcilere yönelik gerçekleştirdiği direniş eylemlerini öven Hamaney, "Direniş, Allah'ın izniyle nihai zaferin Filistin halkının olacağını gösterdi" açıklamasında bulundu.

Konuşmasında Nükleer müzakerelere de değinen Hamaney, "Müzakere heyetimiz, Cumhurbaşkanı, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi ve diğer yetkilileri sonuçlar hakkında bilgilendiriyor, kararlar alınıyor ve ilerleme sağlanıyor. Müzakere heyetimiz şu ana kadar karşı tarafın aşırı taleplerine direnmiş ve inşallah buna devam edecektir." dedi.

ABD'nin 2018'de nükleer anlaşmadan tek taraflı çekildiğini hatırlatan Hamaney, "Yükümlülüklerini ihlal eden karşı taraftır. Şu anda onlar bu ihlalleri nedeniyle sıkışıp kalmış ve çıkmaza girmiş bir vaziyetteler. Çıkmaza giren biz değiliz." ifadelerini kullandı.

Hükümet yetkililerinin, ülkenin gelecek planlarını müzakerelerin sonucuna bağlamaması gerektiğini vurgulayan Hamaney, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Planlarınızı nükleer müzakereler nedeniyle askıya almayın. Müzakereler olumlu, yarı olumlu veya olumsuz sonuçlansa da planlarınızın aksamasına izin vermeyin. İşinizi yapın."

Hamaney, Yemen'de varılan ateşkesi "çok iyi" olarak niteleyerek, Suudi Arabistanlı yetkililere "Kazanma şansınız olmadığını bildiğiniz savaşa neden devam ediyorsunuz? Bu savaştan bir çıkış yolu bulun." diye seslendi.