İşgal rejimi geri adım attı: Filistinli esirler açlık grevini askıya aldı

İşgal zindanlarındaki Esirler Hareketi, isteklerinin çoğunun kabul edilmesi üzerine esirlerin açlık grevini askıya aldığını duyurdu.

İşgal rejimi geri adım attı: Filistinli esirler açlık grevini askıya aldı

İşgal zindanlarındaki Esirler Hareketi yapmış olduğu açıklamada, işgal rejimine bağlı zindanlarda, esirlerin taleplerinin çoğunun kabul edilmesi üzerine, esirlerin de önceden duyurmuş olduğu 25 Mart Cuma günü itibariyle başlatacakları açlık grevini askıya alma kararı verdiklerini belirtti.

Filistin'deki Esirler Hareketi önceki gün yapmış olduğu açıklamada Esirler Acil Durumlar Yüksek Ulusal Komitesi'nin açlık grevinin başlatılmasından bir gün önce işgal rejiminin zindan yönetimiyle zor ve katı bir pazarlık yaptığına dikkat çekmişti.

Ülke basınında gece geç saatlerde gelen verilen haberlerde ise işgal rejiminin esirlerin isteklerinin çoğunu kabul ettiğini ve bunun üzerine açlık grevinin askıya alınması kararı verildiği duyuruldu.

Esirlerin istekleri arasında son yıllarda uygulamaya konan toplu cezalandırmaların tümünün kaldırılması, hasta esirlerin şartlarının iyileştirilmesi, gerekli tedavilerinin uygulanması, kadın ve çocuk esirlerin şartlarının iyileştirilmesi, tek kişilik hücrelere kapatma uygulamalarına son verilmesi, kantinden alışverişlere getirilen kısıtlamaların kaldırılması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması gibi talepler bulunuyordu.

Filistinli Esirler Hareketi'nin vermiş olduğu bilgilere göre işgal zindanlarında, 32'si kadın, 160'ı çocuk olmak üzere 4400 esir bulunuyor.