Halid Meşal: Biz yükselişteyiz, düşmanımız ise çöküşte

Yaptığı konuşmada Tel Aviv eyleminin direnişin tercih edilen yol olduğunu gösterdiğini ifade eden HAMAS liderlerinden Halid Meşal, "Biz yükselişteyiz, düşmanımız ise çöküştedir." dedi.

Halid Meşal: Biz yükselişteyiz, düşmanımız ise çöküşte

HAMAS liderlerinden Halid Meşal, internet üzerinden "Direniş Devam Ediyor" başlığıyla yaptığı sohbetinde Filistin meselesiyle ilgili son gelişmeler hakkında önemli mesajlar verdi.

Yaptığı konuşmada Ramazan'ın zor bir sezon olacağını, direnişin elinin her an tetikte olduğunu, Kudüs Kılıcını tekrarlamaya hazır olduğunu, Ramazan ayında da bazı sürpriz gelişmelerin yaşanabileceğini dile getiren Meşal, "İşgal rejimi bir yandan baskılarını ve düşmanlıklarını sürdürürken kendisi için bedavaya bir sükûneti garanti etmeye çalışıyor. Son Tel Aviv eylemi seçilen yolun direniş olduğunu gösterdi. Normalleşmeye ve masabaşı pazarlıklarına da artık son dedi." ifadelerine yer verdi.

Filistin kurtuluşundan emin olmak için ellerinde yeterince gerçeğin olduğunu vurgulayan Meşal, "Biz yükselişteyiz, düşmanımız ise çöküştedir. Filistin halkı, bölgeden bölgeye, kuşaktan kuşağa, nesilden nesile hareket eden bir direniş bayrağına sahiptir. Direniş eylemleri Gazze'de etkisini gösterirken başka dönemlerde Batı Şeria'da şimdi ise 1948'de işgal edilmiş bölgede kendisini gösteriyor." şeklinde konuştu.