Fransa'da sarı yeleklilerin gösterileri 5. ayını doldurdu

Fransa’da kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri 5. ayını doldurdu.

Fransa'da sarı yeleklilerin gösterileri 5. ayını doldurdu

Sarı yelekliler, Macron yönetiminin politikalarını protesto etmek için haftalardır aralıksız sokağa çıkıyor.

Eylemciler, yönetimden protesto ettikleri koşulların düzeltilmesini ve halkın ekonomik sorunlarını çözebilecek adımların hızlı şekilde atılmasını beklerken, Cumhurbaşkanı Macron Notre Dame Katedrali'nde önceki gün çıkan yangın nedeniyle sarı yeleklilere ilişkin uzun süredir beklenen konuşmasını erteledi.

Eylemlerin sona ermesi için çözüm bulunamadı

Macron, dün yaptığı açıklamada, bu konuşmayı uygun zamanda yapacağını söylerken sarı yelekliler, Macron'un açıklayacağı olası önlemlerin kendilerini ikna edeceğine inanmadıklarını belirtti.

Hükümet, sarı yeleklilerin eylemlerinin ve protestolarda yaşanan şiddet olaylarının sona ermesi için çözüm bulamadı ve çareyi önemli kentlerin merkezlerinde gösterileri yasaklamakta buldu.

Fransız yetkilileri bu kararı almaya iten sarı yeleklilerin 16 Mart'ta Paris'in Champs-Elysees Caddesi'nde düzenlediği gösteri oldu. Bu gösteride polise taş ve şişe atan göstericiler, birkaç barikatı ateşe vermiş, birçok mağaza ve restoranı yağmalamıştı. (A.A)