Filistinliler teravih namazını Mescid-i Aksa’nın kapılarında kılıyor

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün "Eski Şehir" bölgesinde oturan Filistinliler, teravih namazını koronavirüs nedeniyle ibadete açılamayan Mescid-i Aksa’nın kapılarında kılıyor.

Filistinliler teravih namazını Mescid-i Aksa’nın kapılarında kılıyor

Tüm İslam aleminde olduğu gibi,  yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle Doğu Kudüs’teki camiler de ramazan ayında ibadete açılamadı.

Harem-i Şerif’te görevli imam hatiplerin yanı sıra Kudüs İslami Vakıflar Konseyi üyelerinden oluşan birkaç kişilik cemaat Mescid-i Aksa’da teravih namazını kılmaya devam ediyor.

Mescid-i Aksa’nın içinde yer aldığı Eski Şehir’de yaşayan Filistinliler ise teravih namazını kılabilmek için her akşam Harem-i Şerif’in kapılarına geliyor.

Sosyal mesafe kuralına uyarak saf tutuluyor

Filistinliler, salgın nedeniyle kapalı olan Mescid-i Aksa’nın kapıları önünde sosyal mesafe kuralına uyarak saf tutuyor.

Mescid-i Aksa’nın içinde az sayıda kişinin katılımıyla kılınan teravih namazı, hoparlörler sayesinde dışardaki cemaate ulaştırılıyor.

Harem-i Şerif’teki teravih namazlarının internet üzerinden yapılan canlı yayınları binlerce kişi tarafından izleniyor.

Diğer bölgelerden gelenlere para cezası

Öte yandan İşgalci İsrail polisi, Doğu Kudüs'ün diğer bölgelerinden gelen ve teravih namazını Mescid-i Aksa'nın kapılarında kılmak isteyen Filistinlilere para cezasına çarptırıyor.

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın COVID-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında ramazan ayında da ibadete açılmayacağını duyurmuştu.

AA