Filistinliler, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ı protesto etti

İşgal altındaki Batı Şeria'da yüzlerce Filistinli, Ramallah'ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a karşı protesto gösterisi düzenledi.

Filistinliler, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ı protesto etti

Söz konusu protesto gösterisinin, ABD yönetiminin, Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırılanında işgalci İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği suçları savunması sebebiyle gerçekleştiği öğrenildi.

Ramallah'ın merkezindeki el-Menara Meydanı'nda toplanan Filistinliler, gösteri sırasında Filistin bayrakları, saldırılar sonucu ortaya çıkan korkunç manzaraları gösteren fotoğraflar ve şehitleri temsil eden tabutlar taşıdı. Ayrıca protestocular, Filistin Yönetimi’ne, önyargılarını değiştirmedikçe ABD yönetimiyle iyi ilişkiler kurmama çağrısı yaptı.

ABD yönetiminin Filistin meselesine ilişkin tutumunu değiştirmediğini belirten göstericiler, bilakis İşgalci İsrail rejiminin Filistin halkına karşı işlediği insanlık dışı suçlara tam destek verdiğini vurguladı.

Göstericiler, siyonist İsrail’in skandal suçlarına destek vermek ve ordusuna silah tedarik etmekle ABD yönetiminin, İsrail’in işlediği tüm suçlara ortak olduğu suçlamasında bulundu.

İşgal altındaki Filistin'e resmi ziyarette bulunan Antony Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından Ramallah'ta Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Öte yandan üvey babası Yahudi olan ve her fırsatta siyonizm örgütlerine desteğini açığa vuran ABD’li yetkili Blinken, ABD'nin Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs'teki konsolosluğun yeniden açılacağını ilan etti.

Palinfo