Filistinli direniş hareketleri: Hizbullah'ın misillemesi "Siyonist rejimin faşist kabinesine atılmış ağır bir tokattır"

Filistin direniş hareketleri Hamas ve İslami Cihad, Hizbullah'ın İşgalci İsrail'e yönelik misilleme saldırısını selamlayarak, bunu "Siyonist rejimin faşist kabinesine atılmış ağır bir tokat" olarak niteledi.

Filistinli direniş hareketleri:  Hizbullah'ın misillemesi "Siyonist rejimin faşist kabinesine atılmış ağır bir tokattır"

Hamas ve İslami Cihad, Pazar günü, Lübnan Hizbullahı direniş hareketinin, Hizbullah'ın 30 Temmuz'da siyonist rejimin en üst düzey komutanı Fuad Şükr'ü suikastle şehid edilmesine karşılık olarak verdiği misilleme yanıtının ilk aşaması olarak adlandırdığı yaklaşık bir düzine İsrail askeri mevzisine en az 320 füze fırlatmasının ardından ayrı açıklamalarda bulundu.

Hamas, işgal altındaki toprakların derinliklerindeki bazı önemli İsrail hedeflerine karşı verilen "benzersiz ve büyük" yanıtı övdü ve "sert ve ölçülü yanıtın, işgalci faşist rejimin kabinesine atılmış bir tokat" olduğunu vurguladı.

Hamas açıklamasında, "Hizbullah'ın operasyonu, terörizmin ve Filistin ve Lübnan milletlerine karşı işlenen suçların cevapsız kalmayacağı ve işgalci rejimin saldırgan hedef ve planlarına ulaşamayacağı mesajını veriyor" denildi.

İslami Cihad ayrıca Hizbullah'ın başarılı ve cesur saldırısını övdü ve Lübnan direniş hareketinin komutanının şehid edilmesine misilleme yapma sözünü yerine getirmesini takdir etti.

Filistin hareketi, Hizbullah'ın saldırısının "Siyonist düşmanın yalnızca güç dilinden anladığını" gösterdiğini belirtti.