Filistin'de bir haftanın bilançosu: 109 çatışma ve 6 şehit

Filistin'de bir hafta içinde işgal güçleriyle 109 noktada çatışma meydana geldi. Bu çatışmalarda 6 kişi şehit olurken 123 kişi de yaralandı.

Filistin'de bir haftanın bilançosu: 109 çatışma ve 6 şehit

Hamas'ın Batı Yaka bölgesindeki basın dairesinin yayınladığı rapora göre geçtiğimiz Cumartesi'den bugüne kadar geçen bir hafta içinde işgal güçleriyle 109 noktada çatışma meydana geldi. Bu çatışmalarda 6 kişi şehit olurken 123 kişi de yaralandı.

Diğer yandan işgal güçlerine yönelik olarak gerçekleştirilen üç ayrı eylemde de işgalcilerden 2 kişi öldürülürken 11 kişi de yaralandı. Ayrıca muhtelif bölgelerde el yapımı patlayıcılar patlatıldı. Vela Ekrem Taleb Gays isimli 16 yaşında bir genç kız da El-Halil'de işgalcilere karşı bıçaklı eylem girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Raporda yer alan bilgilere göre dün (22 Mart Cuma) Gazze bölgesinde iki Filistinli Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine işgal güçlerinin saldırıda bulunması sonucu şehit edildi.

20 Mart Çarşamba günü bir Filistinli genç Batı Yaka'nın güneyindeki Beytilahm'da şehit edildi.

İşgal güçlerine karşı gerçekleştirdiği ve iki işgalcinin ölümüne üç işgalcinin yaralanmasına neden olan Selfit eyleminden dolayı aranan Ömer Ebu Leyla 19 Mart Salı günü Ramallah'ın kuzeyindeki Abeveyn köyünde girdiği silahlı çatışmada şehit edildi. Aynı gün Nablus'un doğusundaki Belata mülteci kampında da iki genç şehit edildi.

123 yaralıdan 62 kişi Cuma günü işgal güçlerinin Gazze'de Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine saldırısında yaralandı. Perşembe günü 9, Çarşamba günü 6, Salı günü 32, Pazartesi günü 4, Pazar günü 8, Cumartesi günü de 2 kişi yaralandı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)